Veelgestelde vragen

Gebruiksaanwijzijng
Hoe doe ik mijn lenzen in?
 
 1. Was je handen met zeep en droog ze hierna goed.
 2. Zorg ervoor dat de lens niet binnenstebuiten zit en het een goede ronde vorm heeft. Zorg ook dat de lens vochtig genoeg is, bij uitdroging van de lens zal hij niet in je oog gaan.
 3. Houdt je bovenste ooglid op met je linkerhand open en doe de lens in. Je kunt hiervoor je wijsvinger of duim gebruiken. Houdt je onderste ooglid open met je rechterhand. Hiervoor kunt je het beste je middelvinger gebruiken.
 4. Je kunt nu de lens in je oog plaatsen. Zorg ervoor dat de lens op je oog zit voordat je, je ogen sluit.
 5. Herhaal stap 2-4 voor je linkerlens.
Hoe doe ik mijn lenzen uit?
 1. Was je handen met zeep en droog ze hierna goed.
 2. Houdt je ogen open zoals beschreven in stap 3 bij het indoen van de lenzen.
 3. Met je rechter wijsvinger en duim, haal de lens uit je oog. Als dit de eerste keer niet lukt, raak dan niet in paniek maar probeer het nogmaals.
 4. Herhaal deze stap voor je andere oog. Doe je lenzen altijd uit als je gaat slapen.
Hoe bewaar ik mijn lenzen?
 1. Maak de lenzen schoon, door ze één voor één met lenzenvloeistof in uw hand schoon te maken, en plaats ze vervolgens in het lenzendoosje met nieuwe lenzenvloeistof. Hergebruik lenzenvloeistof nooit.
   
 2. Voor het bewaren van de lenzen, volg de instructies op uw lenzenvloeistof.
Wat moet ik doen als mijn lezen zijn uitgedroogd?
 • Als uw lenzen zijn uitgedroogd, plaats ze dan voorzichtig in een lenzendoosje met lenzenvloeistof. Wanneer u dit onzorgvuldig doet kunnen de lenzen scheuren.
  Laat de lenzen vervolgens voor 1 tot 2 uur staan. Maak de lenzen vervolgens schoon en controleer of de lenzen niet beschadigd zijn.
Extra informatie
 • Doe je lenzen uit en raadpleeg je huisarts als je ogen geïrriteerd reageren op je lenzen, met klachten zoals pijn, rode ogen, brandend gevoel, waterige ogen, toenemend slecht zicht, gekleurde gloed rondom lichtbronnen en/of lichtgevoeligheid.
 • Doe je lenzen uit wanneer u gaat slapen.
 • Draag je lenzen niet te lang (max 8 – 10 uur) en doe ze op tijd uit.
 • Knip je vingernagels regelmatig voor het gemakkelijker maken van het uitdoen van de lenzen. Bovendien kan het vuil onder de vingernagels infecties veroorzaken in je ogen.
 • Vervang lenzen als ze beschadigd of gescheurd zijn, en doe ze niet meer in!
 • Doe je lenzen in voordat je make-up/ foundation aanbrengt.
 • Draag je lenzen niet als je medicatie voor je ogen hebt, zoals oogdruppels.
 • Gebruik geen speeksel om je lenzen mee nat te maken. In speeksel zitten bacteriën, deze zijn schadelijk voor je ogen. Het is dan ook NIET waar dat je eigen bacteriën veilig zijn!
 • Zorg ervoor dat je lenzen niet in contact komen met haarspray of andere
  cosmetische middelen.
 • Draag je lenzen niet bij misselijkmakende of irriterende rook.
 • Kijk uit met extreem warm weer/ droog klimaat. Hierdoor kunnen je lenzen sneller uitdrogen waardoor ze kunnen irriteren.
 • Vermijd hitte! (niet met lenzen voor het fornuis, BBQ, kampvuur etc.)
 • GEEN kraanwater gebruiken, ook niet het lenzendoosje ermee wassen. Dit moet je enkel doen met lenzenvloeistof
Bestellen
Hoe kan ik een bestelling plaatsen?
Step 1. Add to your cart
Shop op de site jouw favoriete artikelen. Vergeet niet een voorschrift in te vullen voor lenzen op sterkte. Ben je klaar met winkelen? Klik dan op de winkelkar en controleer of het aantal klopt.
Step 2. Let’s make it personal
Is dit allemaal correct? Klik dan op ‘Doorgaan naar afrekenen’. Bij het afrekenen kun je je persoonlijke gegevens invullen.
Step 3. Let’s pay these baby’s
Kies je betaalmethode en rond de bestelling af. Nadat de betaling is afgerond ontvang je een bevestiging in je e-mail en dan heb je ze in no-time, Yay!
 
Ik heb een kortingscode of een giftcard, hoe kan ik deze gebruiken?
Voor het gebruiken van een kortingscode dien je deze in te vullen in het vakje ‘kortingscode’.
 
Is het mogelijk op extra artikelen toe te voegen aan mijn bestelling?
Nadat je bestelling is afgerond, wordt deze zo snel mogelijk klaar gemaakt voor verzending. Omtrent deze reden is het niet meer mogelijk om een artikel aan je bestelling toe te voegen.
Is het mogelijk om mijn bestelling te annuleren?
 • Nadat je bestelling is afgerond, wordt deze zo snel mogelijk klaar gemaakt voor verzending. Omtrent deze reden is het niet meer mogelijk om een artikel aan je bestelling toe te voegen. Wens je jouw bestelling niet te ontvangen, raden wij je aan om deze na ontvangst ONGEOPEND retour te sturen.
Kan ik mijn bestelling volgen?
 • Nadat je bestelling is geplaatst ontvang je een verzendbevestiging, met hierin een link naar je Track & Trace code van PostNL.
  Let op! Indien je binnen 3 werkdagen jouw bestelling nog niet hebt ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. Dan zoeken wij zo snel mogelijk voor je uit wat de status is van jouw bestelling.
   
  Je kunt je bestelling ook volgen via de volgende link: https://alicelenses.myparcel.me/?lang=nl_NL
Betalen
Hoe kan ik veilig betalen?
Doordat online shoppen steeds populairder wordt en er dagelijks talloze nieuwe webwinkels bijkomen, is het ontzettend belangrijk dat je op een veilige manier kunt shoppen. Zo kun je bij AliceLenses altijd shoppen in een beveiligde omgeving. Daarbij zorgen we ervoor dat al jouw persoonlijke gegevens veilig worden bewaard en worden deze nooit verstrekt aan derden. Hierdoor ben je er altijd zeker van dat je op een veilige manier kunt shoppen bij AliceLenses.
De beveiligde omgeving voor veilig betalen bij Alicelenses is te herkennen aan het (groene) slotje in je adresbalk van de pagina. Om misbruik van jouw account te voorkomen, raden wij je aan om je inloggegevens aan niemand te geven!

 

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Klarna betalingen

Kies je voor deze optie? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de betalingen die je dient te doen. Ook bij een retour melding dien je eerst je bedrag over te maken via Klarna en hierna een retour per mail of whatsapp bij ons te melden. Voorkom extra kosten en handel eerst je betaling af bij Klarna. Wij zijn NIET verantwoordelijk voor de kosten / extra kosten die je ontvangt vanuit Klarna. Enkel retouren handel je direct via ons af!

IDEAL
IDEAL is te gebruiken indien je in bezit bent van een Nederlands bankrekeningnummer. Hierbij betaal je online vanaf je bankrekening je bestelling af.
 
Creditcard (VISA, MasterCard, Maestro, American Express)

Alicelenses beschikt bij het betalen over een beveiligde SSL betaalomgeving. Nadat je de bestelling hebt betaald wordt er een reservering op je creditcard gedaan. Zodra de bestelling is verzonden wordt het aankoopbedrag afgeschreven. Ondervind je tijdens het bestellen problemen met jouw creditcard en kun je hierdoor jouw bestelling niet afronden? Controleer dan allereerst goed of je al jouw gegevens juist hebt ingevuld of neem contact op met onze klantenservice.
Internationale overboeking Bij een internationale overboeking ontvang je een e-mail met daarin het bedrag en de betaalinstructies om het over te maken. Je bestelling wordt pas verzonden wanneer het bedrag op de rekening van AliceLenses staat.
Let op! Dit proces kan tot 5 werkdagen duren. In de tussentijd wordt jouw bestelling niet gereserveerd, waardoor er geen rechten kunnen worden ontleend aan jouw geplaatste bestelling

 

Internationale overboeking

Bij een internationale overboeking ontvang je een e-mail met daarin het bedrag en de betaalinstructies om het over te maken. Je bestelling wordt pas verzonden wanneer het bedrag op de rekening van AliceLenses staat.

Let op! Dit proces kan 3-5 werkdagen duren. In de tussentijd wordt jouw bestelling niet gereserveerd, waardoor er geen rechten kunnen worden ontleend aan jouw geplaatste bestelling.

 

Paypal
PayPal is een veilige manier om online te betalen zonder je gegevens te delen. Zo koppel je jouw bankrekening of creditcard aan je paypal-account en betaal je gemakkelijk en veilig jouw bestelling. Voor het volledig afronden van jouw bestelling is een positief saldo op jouw PayPal account is vereist.
Let op! Mocht je saldo ontoereikend zijn, dan wachten wij met het verzenden van jouw bestelling. In de tussentijd wordt je bestelling niet gereserveerd, waardoor er geen rechten kunnen worden ontleend aan je geplaatste bestelling.
Verzending & levering
Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
Wij doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Als je op werkdagen voor 15:00 jouw bestelling plaatst, versturen we het dezelfde dag. Alle bestellingen worden verstuurd met PostNL of DHL. Bestellingen boven de € 60,- versturen we gratis naar je op! De levertijd bedraagt 1-4 werkdagen binnen Nederland en 3-7 werkdagen binnen Europa.
Mijn pakket is niet geleverd, wat nu?

Indien uw order niet is geleverd, maar wel aangegeven wordt als “geleverd” bij PostNL. Starten wij een onderzoek op via PostNL. Mocht dit de fout van de post zijn, komen wij u uiteraard tegemoet door uw order nogmaals toe te sturen. Annuleren is dan helaas niet meer mogelijk gezien het als “afgeleverd” wordt beschouwd via uw track en trace. Aldus kunt u geen “order” retouren en zijn wij niet instaat een annulering/ retour melding uit te voeren.

Indien je order nog altijd niet is bezorgd of verloren is geraakt door PostNL komen wij je tegemoet met een nieuwe order. Annuleren is niet mogelijk.

Retourneren & ruilen
Kan ik mijn bestelling retourneren?
Wens je jouw bestelling niet te ontvangen, dan kun je het na ontvangst enkel retourneren als deze ONGEOPEND zijn.
Het is dan belangrijk om even een papieren notitie bij jouw retourpakket toe te voegen met daarop:
 • Ordernummer
 • Artikelnummer / kleur
 • De reden van retour
 • Of je de artikelen zou willen ruilen voor een andere paar/ kleur
 
Wat zijn de retourkosten? (Nederland)

Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de retourzending. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de verzendmethode die je kiest. We raden je aan om via PostNL een standaard pakket met Track & Trace code aan te vragen, dit omdat je een bewijs van retour naar ons dient te mailen om zo je retour te melden. Doe je dit niet? Dan kunnen wij je retour niet in behandeling nemen! De kosten hiervoor liggen tussen €4,95 – €12,95.

 

Past jouw retourpakketje in de brievenbus?

Dan kun je er ook voor kiezen om je retour via brievenbuspost naar ons retouradres te versturen.
Let op! Brievenbuspost dat niet voorzien is van een Track en Trace code, wat je ook niet mailt / meld bij ons kan worden zoekgeraakt waardoor je retouren niet kunnen worden terugbetaald. Het versturen van je retour via brievenbuspost is dus geheel op eigen risico!
 
 
 

 

Wat zijn de retourvoorwaarden?
 • Retourneren kan enkel binnen de gestelde retourtermijn van 14 dagen.
 • De te retourneren artikelen dienen per paar ongeopend te zijn.
 • De contactlenzen kunnen i.v.m. hygiëne alleen worden geretourneerd indien de verpakking niet is geopend.
 
Let op! Voldoen de geretourneerde artikelen niet aan deze voorwaarden, dan kunnen we je retour helaas niet verwerken.
Is mijn retourzending ontvangen door jullie?
 • Zodra wij je retourzenging hebben ontvangen, sturen wij je hiervan een bevestiging via de mail. Heb je na een week van je retourverzending nog geen bericht van ons hebt ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice met vermelding van je ordernummer.
   
   
Wanneer en hoe wordt mijn aankoopbedrag terugbetaald?
Zodra we je retourpakketje hebben ontvangen, wordt je retour verwerkt en gecontroleerd. Je ontvangt hiervan een bevestiging per mail. Indien we de artikelen hebben gecontroleerd, ontvang je binnen enkele werkdagen na het verwerken van je retour het aankoopbedrag teruggestort op je rekening.
 
Garantie & klachten
Ik heb een klacht over een artikel, wat kan ik doen?
indien je een klacht hebt, dan zoeken we graag zo snel mogelijk naar een passende oplossing. Helaas kan het voorkomen dat een artikel niet in orde blijkt te zijn. In dat geval vragen we je direct contact met ons op te nemen en vervolgens de klacht en je ordernummer te vermelden. Ons klantenservice neemt je klacht zo snel mogelijk in behandeling en zoekt samen met jou naar de beste oplossing.
Er is iets mis met mijn artikel, wat kan ik doen?
Helaas kan het voorkomen dat een artikel niet in orde blijkt te zijn. In dat geval verzoeken wij je direct contact met ons op te nemen en vervolgens het probleem en je ordernummer te vermelden. Ons klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en zoekt samen met jou naar de beste oplossing.
Ik heb een verkeerd artikel ontvangen, wat nu?
 • Helaas kan het voorkomen dat er iets is misgegaan bij de verwerking van je bestelling. In dat geval verzoeken wij je direct contact met ons op te nemen en vervolgens het probleem en je ordernummer te vermelden. Ons klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en zoekt samen met jou naar de beste oplossing.

   

Ik heb een beschadigd artikel ontvangen, wat nu?
 • Het kan helaas voorkomen dat jouw bestelling beschadigd is geraakt tijdens de verzending. Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen! In dat geval verzoeken wij je direct contact met ons op te nemen en vervolgens het probleem en je ordernummer te vermelden. Stuur ons klantenservice ook een aantal foto’s van het probleem, zo kunnen ze meteen met je meekijken. Vervolgens zal ons klantenservice je bericht zo snel mogelijk in behandeling nemen en samen met jou naar de beste oplossing zoeken.
Wat zijn de garantievoorwaarden?
 • De garantie is enkel geldig binnen de garantietermijn en wanneer er sprake is van een gegronde klacht. De klacht is NIET gegrond in de volgende gevallen:
 • Verkeerd gebruik of nalatig onderhoud
 • Opzettelijke of door nalatigheid ontstane beschadiging. Bijvoorbeeld water-/valschade en of door onzorgvuldigheid
 • Beschadiging door het niet aanhouden van de gebruiksaanwijzing
 • Uitzonderlijke slijtage
Wat is de garantietermijn?
 • Voor alle artikelen geldt een garantietermijn van 30 dagen. Mocht er binnen deze periode een artikel beschadigd zijn of een andere klacht ontstaan, dan verzoeken wij je direct contact met ons op te nemen en vervolgens het probleem en je ordernummer te vermelden. Ons klantenservice zal je bericht zo snel mogelijk in behandeling nemen en samen met jou naar de beste oplossing zoeken.

   

Mijn garantietermijn is verstreken, wat nu?
 • Ook buiten de garantietermijn kun je met een gegronde klacht nog steeds bij ons terecht. Wanneer je redelijkerwijs mag verwachten dat een artikel langer meegaat dan het geval is, verzoeken wij je direct contact met ons op te nemen en vervolgens het probleem en je ordernummer te vermelden. Ons klantenservice zal je bericht zo snel mogelijk in behandeling nemen en samen met jou naar de beste oplossing zoeken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

 

De waardering van www.alicelenses.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.